FEIJENOORDSE MEESTERS

Persberichten

*****

Duik met ons in de rijke historie van de Hoekse Lijn 

Reizigers bouwen mee aan fototentoonstelling Hoekse Lijn op Station Rotterdam Centraal

Afbeelding (Ansichtkaart uitgave Adr. Langeweg Jr.): Hoek van Holland. Het station in vroeger tijden... 

De trein naar Moskou, de boot naar Harwich, de eerste toegangspoortjes van Nederland en de verbinding voor een lekker dagje naar het strand. De Hoekse Lijn, het traject tussen Schiedam en Hoek van Holland, kent een rijke historie! 

Op 31 maart rijdt NS de laatste trein van Rotterdam naar Hoek van Holland. RET gaat hier vanaf september de metroverbinding rijden. In de tussentijd vinden er werkzaamheden plaats om de nieuwe spoorverbinding gereed te maken voor de metrodienst van RET. 

Het afscheid van deze lijn gaan NS en ProRail vieren met onder andere een fototentoonstelling over de Hoekse Lijn op Station Rotterdam Centraal. Hiervoor kunnen reizigers, omwonenden en personeel unieke en bijzondere fotoís en verhalen insturen die karakteristiek zijn voor de Hoekse Lijn. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige reclameposters van vroeger over de internationale verbinding, een oud-machinist die vroeger nog op de OriŽnt-Express of de trein naar Moskou heeft gereden of een oud-perronopzichter van vroeger die ervoor zorgde dat de treinen op tijd vertrokken vanuit het internationale station Hoek van Holland. Er zullen vast tal van andere leuke, persoonlijke verhalen zijn. We horen ze graag.

Heeft u een bijzondere foto of een verhaal dat niet vergeten mag worden bij het afscheid? Stuur deze vůůr 27 februari naar hoekselijn@ns.nl en maak kans dat uw verhaal in de fototentoonstelling op Rotterdam wordt meegenomen en op een officiŽle uitnodiging met borrel voor de laatste trein op de Hoekse Lijn.

*****

Vrijwilligers gezocht!

'Feijenoordsemeesters' en 'Miniworld Rotterdam' houden er al vele jaren een goede verstandhouding op na. Tussen de opgebouwde decors aan het Rotterdamse Weena 745 bestaan dan ook, met of zonder nadere toelichting, meerdere knipogen in de richting van deze site. Sinds de 'Rotterdamse Verhalen Vierdaagse 2014' maakt ook het 'Witte gebouw', zijnde het destijds aan de Wilhelminakade gelegen rayonkantoor van Rotterdam Goederen, deel uit van de landschappelijke collectie. De 'mallen' voor dit legendarische bouwwerk, naar een ontwerp van Sybolt van Ravesteijn, werden in de vorm van een bouwplaat door 'Feijenoordsemeesters' beschikbaar gesteld.

Foto (Bertus Kers): Zorgvuldig van de bouwplaat overgetrokken en vervolgens gelaserd: Het 'Witte gebouw' van Van Ravesteijn in 'MiniWorld Rotterdam'. Dat er voor de plaatsing een stukje van het decor moest worden opgebroken, nam men voor lief...

Natuurlijk zijn de prestaties van de bouwers van MiniWorld bepaald geen kleinigheid. Ze mogen zich dan ook rekenen tot de allerbesten op dit gebied. Voor wie zichzelf daar graag bij zou willen rekenen is er nu trouwens goed nieuws! Zowel voor het team van 'Miniworld Rotterdam' als voor de onlangs opgerichte 'Stichting Meemaken in Miniatuur' is men naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vanzelfsprekend worden er aan eventuele gegadigden wel de nodige eisen gesteld, maar misschien ben jij juist daarom de vrijwilliger die men zoekt!


Reacties gaarne richten aan: info@meemakeninminiatuur.nl

Meer over 'Feijenoordsemeester' in RailZ

*****

*****